Prijava
Prijava na novice
Varno nakupovanje
Brezplačna dostava nad 39€
Izdelki v košarici: 0

Splošni pogoji poslovanja

Splošno

Trgovina www.cat-planet.si je spletna trgovina, ki prodaja mačjo hrano in druge izdelke za mačke. Splošni pogoji spletne trgovine Cat Planet so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). S spletno trgovino Cat Planet (v nadaljevanju tudi "trgovina cat-planet.si") upravlja podjetje ACTT, G.m.b.H, Oberleitringer Strasse 39, A-8430 LEITRING, matična številka:  5680492, identifikacijska številka za DDV: AUT 25772205.
Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine cat-planet.si, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med spletno trgovino cat-planet.si in kupcem. Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila.

Veljavnost

Ti splošni pogoji uporabe (SPP) veljajo za vsa naročila in pošiljke med ACTT, Handelsges.m.b.H, Oberleitringer Strasse 39, A-8430 LEITRING, (v nadaljevanju: ACTT – Cat Planet) in njenimi strankami za spletno trgovino www.cat-planet.si.

Dostopnost informacij

Prodajalec se zavezuje, da bodo uporabniku vselej na voljo:
-    podatki o identiteti prodajalca (ime in sedež podjetja ter matična in davčna številka)
-    kontakti podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s prodajalcem (e naslov)
-    način in rok dostave artiklov
-    informacije o načinu plačila
-    informacije o odstopu od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obvešÄen), pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.
 
Trgovina Cat Planet se ne zavezuje za popolnost in pravilnost podatkov na spletni strani www.cat-planet.si, niti se ne zavezuje za popolnost in pravilnost tekstovnega, slikovnega ali zvočnega materiala. Zaradi različnih grafičnih nastavitev monitorjev so možna odstopanja barv.
 

Vrste uporabnikov

Spletna trgovina cat-planet.si je namenjena izključno prodaji končnim potrošnikom.
Za nakup na spletni strani cat-planet.si ni potrebna registracija. Neregistrirani uporabniki lahko opravijo nakup, vendar morajo pred zaključitvijo nakupa vnesti nekatere ključne podatke, ki so potrebni za uspešno izvedbo plačila in dostave. Z registracijo pa si kupci ustvarijo svoj uporabniški račun, ki jim med drugim omogoča lažje in hitrejše kasnejše nakupe, ter praktičen pregled predhodnih naročil.

Cene

Cene izdelkov so v evrih (EUR) in vsebujejo DDV ter veljajo samo za slovenski trg. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.
Cene ne vključujejo stroškov dostave, ti so obračunani kot posebna postavka na računu (glej "Stroški pošiljanja".

Popusti, promocijske kode in boni se ne seštevajo. Vplačana sredstva po darilnih bonih, bonusih in predračunih se ne obrestujejo.
Pridružujemo si pravico do napake pri objavi cene. V primeru napačne objave cene, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo cat-planet.si kupcu omogočil odstop od nakupa.

Načini plačila

Trgovina cat-planet.si omogoča naslednje načine plačila za nakupe znotraj Slovenije:
  • s plačilno oziroma kreditno kartico (MasterCard, Visa, BA Maestro)
  • s spletno aplikacijo PayPal
  • po povzetju z odkupnino
  • po ponudbi / predračunu z nakazilom na transakcijski račun Sparkasse: AT36 2070 6045 0019 0873
ACTT – Cat Planet si pridržuje pravico, da v posameznih primerih ali odvisno od načina dostave, ki ga je izbrala stranka, sprejme samo določen način plačila.

1. Plačilo s kreditno kartico

V primeru plačila s plačilnimi ali kreditnimi karticami veljajo še naslednji pogoji.
Plačnik (podatki posredovani pri nakupnem procesu oziroma v uporabniškem računu registriranih uporabnikov) mora biti ista oseba kot je lastnik plačilne ali kreditne kartice.
Po potrditvi prejema naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen izjemoma z odobritvijo trgovine cat-planet.si
Pri plačilu s kreditno karticose plača dodatna pristojbina v višini 0,30 EUR, ki je po izbiri vrste plačila  zavedena na računu.

2. Plačilo s PayPal

Pri plačilu s PayPal se plača dodatna pristojbina v višini 0,60 EUR, ki je po izbiri vrste plačila  zavedena na računu.

3. Plačilo po povzetju z odkupnino

Pri plačilu po povzetju se plača dodatna pristojbina v višini 1,00 EUR, ki je po izbiri vrste plačila  zavedena na računu.

Dostavna služba GLS omogoča tudi plačilo po povzetju s kreditno ali plačilno kartico. V tem primeru vam zaračunajo dodatno pristojbino v višini 1,43 % vrednosti zneska odkupnine. To je strošek, ki vam ga pri plačilu odkupnine s kartico dodatno zaračuna kurirska služba GLS neodvisno od trgovine cat-planet.si in zato ni upoštevan pri izdanem računu.

4. Plačilo po predračunu / bančno nakazilo

V primeru plačila blaga po predračunu je potrebno znesek računa nakazati na spodaj naveden bančni račun v roku 7 dni po prejemu potrditve naročila.

Bančni podatki za nakazilo:

Naziv: ACTT, Handelsges.m.b.H
Naslov: Oberleitringer Strasse 39, A-8430 LEITRING
KÄRNTNER SPARKASSE AG
TRR: AT36 2070 6045 0019 0873
BIC: KSPKAT2KXXX

Za plačilo uporabite standardni UPN obrazec. Prosimo, da kot sklic navedete številko računa. Po zaključku naročila boste prejeli vse potrebne informacije v e-mailu.

Prosimo upoštevajte: Redni stroški vaše banke za nakazila so veljavni samo za standardna EU bančna nakazila. Za EU bančno nakazilo morate vpisati IBAN (mednarodna številka bančnega računa) in BIC (identifikacijska koda banke) banke prejemnika. Bančni stroški za druge vrste prenosa tujih bank niso kriti s strani ACTT – Cat Planet.

Pri plačilu s predplačilom se blago odpremi po prejemu plačila. Plačilo mora biti v celoti poravnano v roku 7 dni. Do takrat je naročilo za vas rezervirano.
ÄŒe plačilo ni poravnano v roku 7 dni, se naročilo prekliče. Prosimo upoštevajte, da nakazilo denarja traja približno 2-4 delovne dni (odvisno od banke). Pred iztekom roka si vam dovoljujemo poslati opomnik.

Kuponi

V primeru unovčenja kuponov se upoštevajo posebni pogoji, ki veljajo za unovčenje kuponov, kot so npr. minimalna količina naročila, veljavnost, itd. Ustrezne informacije so navedene na kuponih. Pri enem nakupu se lahko unovči le en kupon oz. popust za naročilo. Neodvisno od tega pa lahko poleg popusta v naročilu unovčite tudi morebitni dobropis ali darilni bon. Izplačilo gotovine kakor tudi kasnejši obračun za prejšnja naročila ni možen. Nadaljnja prodaja ni dovoljena.
 

Naročilo in Sklenitev pogodbe

Trgovina cat-planet.si se ne obvezuje, da so vsi artikli, prikazani na spletni strani na zalogi.

Predstavitev asortimaja v spletni trgovini služi kot ponazoritev ponudbe in ne predstavlja obvezujočih ponudb za nakup. Kupec s svoje strani poda obvezujočo ponudbo za sklenitev nakupne pogodbe tako, da zaključi postopek naročila s klikom na gumb "POTRDI" v zadnjem koraku nakupnega procesa "Pregled in potrditev". S tem je oddana zavezujoča ponudba.

Stranka nato prejme avtomatično potrdilo o naročilu preko e-pošte. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot kupca. To potrdilo o naročilu še ne predstavlja sprejetja ponudbe. Pogodba z ACTT - Cat Planet stopi v veljavo šele, ko ACTT - Cat Planet naročeni izdelek pošlje stranki in odpremo potrdi kupcu po e-pošti (potrdilo o odpošiljanju).

Naročila se kupcu v primeru, da se je registriral shranijo v njegov uporabniški račun, kjer lahko spremlja v kateri fazi odpošiljanja je njegovo naročilo.

Vsi podatki o naročilu so shranjeni pri podjetju ACTT, G.m.b.H, Oberleitringer Strasse 39, A-8430 LEITRING. ÄŒe naročenega blaga, prodajalec ne more odpremiti v obljubljenem roku, o tem obvesti kupca po e-pošti. V tem primeru kupec lahko odstopi od pogodbe ali pa si izbere drug izdelek.

Količinske omejitve

Prodaja ponujenih izdelkov poteka le poslovno sposobnim osebam v običajnih količinah, primernih za gospodinjstva.

Nakupna pogodba - račun

Nakupna pogodba - račun je sklenjena v slovenskem jeziku. Ob prevzemu blaga prejme kupec natisnjen račun za nakupljene izdelke. Kopija računa bo shranjena pri podjetju ACTT, G.m.b.H, Oberleitringer Strasse 39, A-8430 Leitring in jo lahko prejmete na pisno zahtevo preko e-naslova info@cat-planet.si.
 
Kupec prejme račun za naročene artikle skupaj z naročenimi artikli v paketu .
Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Pregled naročil je možen v uporabniškem profilu kupca na spletni strani www.cat-planet.si.

Dostava

ÄŒas dostave je 1 - 5 delovnih dni po prejemu naročila oz. po prejetem plačilu, razen če je pri konkretnem izdelku navedeno drugače. V času določenih akcij se lahko rok dostave lahko podaljša.
 
Za nakupe pod 39 EUR je strošek pošiljanja 3,90 EUR. Za nakupe nad 39 eur je poštnina brezplačna.
V vsakem primeru se pri izbiri plačila po povzetju dodatno obračuna pristojbina v višini 1,00 EUR, ki je že zaveden na računi in je stranki tako ni potrebno poravnati dostavni službi.
Stroški pošiljanja se obračunajo že pri nakupu v spletni trgovini cat-planet.si.

ÄŒe vsi naročeni izdelki niso na zalogi, ima ACTT - Cat Planet pravico na lastne stroške izvesti delne dostave, v kolikor se stranka s tem strinja.
V primeru, da ACTT - Cat Planet naročenega izdelka ne more dostaviti, ker ga brez lastne krivde ne dobi dobavljenega od svojega dobavitelja, lahko ACTT - Cat Planet odstopi od pogodbe. V tem primeru je ACTT - Cat Planet dolžan stranko nemudoma obvesti in ji ponudi podoben izdelek. V primeru, da podoben izdelek ni na voljo ali stranka ne želi tega izdelka, bo ACTT - Cat Planet plačilo za že plačane izdelke brez protistoritev nemudoma povrnil.

Ko je paket odpravljen iz našega skladišÄa, običajno traja 2-4 delovne dni, da prispe na končni naslov. Pošiljanje izvajamo s podjetjem GLS.

ÄŒe so prejeti izdelki poškodovani zaradi transporta, je potrebno takoj obvestiti ACTT - Cat Planet. ACTT - Cat Planet ima tako možnost pri prevozniku ali zavarovalnici za transportno zavarovanje reklamirati škodo.

Za čim boljše izpolnjevanje naročil in njihove dostave ACTT - Cat Planet posreduje dostavni službi GLS e-poštni naslov in telefonsko številko stranke (če je dana). To posredovanje je obvezen del pogodbenega razmerja z ACTT - Cat Planet.

Stroški pošiljanja

Dostavljamo le znotraj države Slovenija.

Za naročila pod 39,00 EUR zaračuna ACTT - Cat Planet pavšalni znesek 3,99 EUR na naročilo. ÄŒe bi zaradi tehničnih ali logističnih razlogov potekala dostava v več pošiljkah, nimajo stranke nikakršnih dodatnih stroškov dostave.

Dostava za vrednost naročila nad 39,00 EUR je za stranko brez stroškov dostave.
V vsakem primeru se pri izbiri plačila po povzetju dodatno obračuna pristojbina v višini 1,00 EUR, ki je že zaveden na računu in je stranki tako ni potrebno poravnati dostavni službi.

Dostavna služba GLS omogoča tudi plačilo po povzetju s kreditno ali plačilno kartico. V tem primeru vam zaračunajo dodatno pristojbino v višini 1,43 % vrednosti zneska odkupnine. To je strošek, ki vam ga pri plačilu odkupnine s kartico dodatno zaračuna kurirska služba GLS neodvisno od trgovine cat-planet.si in zato ni upoštevan pri izdanem računu.

Pridržek lastninske pravice

Do celotnega plačila ostane blago last ACTT - Cat Planet. Pred tem ni dovoljena zastava, prenos lastništva, predelava ali preoblikovanje blaga.

Pravica do odstopa pogodbe

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima potrošnik pravico, da v 14-ih dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Za uveljavljanje svoje pravice do odpovedi, nas morate z jasno obrazložitvijo obvestiti o vaši odločitvi, da odpovedujete to pogodbo pisno po pošti (ACTT - Cat Planet GmbH, Oberleitringer Straße 39, 8430 Leitring, Österreich) ali e-pošti (info@cat-planet.si).

Odstopna izjava mora vsebovati sledeče podatke:

izrecna izjava, da odstopate od pogodbe za prodajo
številka računa na podlagi katerega je bilo blago / storitev izdano
naziv blaga / storitve (kot je naveden na izdanem računu)
datum naročila
datum prejema
ime potrošnika(-ov)
naslov potrošnika(-ov)
podpis potrošnika(-ov) (samo če se obrazec pošlje na papirju)
datum pošiljanja odstopne izjave

Za upoštevanje odpovednega roka je dovolj, da zahtevek za odpoved odpošljete pred iztekom roka pravice do odpovedi.
 
 Kupnino vam bomo povrnili najkasneje v 30-dneh na vaš bančni račun, ki ga zato v svojem zahtevku tudi navedete. Kupnina ne vključuje poštnin stroškov.
Za natančnejše informacije o postopku vračila izdelkov nas kontaktirajte na info@cat-planet.si.

Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Vrnjeno blago mora biti nepoškodovano in v popolni originalni embalaži. Vsaka morebitna izguba vrednosti blaga, (tudi če ta izguba vrednosti nastane zaradi preizkušanja kakovosti, lastnosti in delovanja blaga), se obravnava po garancijskem postopku in ne po postopku odstopa od pogodbe. V tem primeru odgovarjate le, če niste ravnali v skladi s predpisi uporabe.
 
Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje artikla, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo artiklov, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.
 
Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek pošiljanja in vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor).
 
Ne sprejemamo paketov z odkupnino.
 
Artikel je potrebno vrniti takoj, v vsakem primeru pa najkasneje 14 dni od oddanega z o odstopu od pogodbe (nakupa) in jih poslati na naslov:

ACTT - Cat Planet GmbH,
Oberleitringer Straße 39,
8430 Leitring,
Österreich

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.
 
Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun.

Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!

Vračilo denarja lahko tudi zavrnemo dokler nismo prejeli blaga nazaj ali dokler ne predložite dokazila, da ste poslali blago nazaj, pri čemer se upošteva kaj je bilo storjeno prej.

Pravica do odstopa od pogodbe je izključena pri dobavi blaga
ki ni vnaprej izdelano, ampak je pri proizvodnji prevladala individualna izbira ali odločitev potrošnika ali je bilo izdelano posebej po navodilih in želji stranke,
ki je hitro pokvarljivo ali blaga s kratkim rokom uporabe,
ki zaradi zdravstvene zašÄite ali higiene ni primerno za vračanje, ko je bila že odstranjena zatesnitev oziroma zašÄita po dobavi,
ki je po dobavi zaradi svoje narave neločljivo pomešano z drugim blagom.

Reklamacija

Reklamacije upoštevamo s predloženim računom. Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne artikle, napačne barve, količine ali pa artikel kakor koli odstopa od kupčevega naročila.
Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa tako da nas o tem obvesti na info@cat-planet.si. Pri tem lahko zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel ali vračilo kupnine, ki mu jo nakažemo na njegov transakcijski račun.
V primeru neupravičene reklamacije kupcu vrnemo izdelek in zaračunamo stroške vračila.
 

Preklic naročila

Uporabnik spletne trgovine cat-planet.si, lahko prekliče naročilo blaga še isti dan oddaje naročila do 14. ure oz. naslednji dan do 14. ure, če je bilo naročilo oddano po 16. uri.
Preklic naročila je možen izključno preko e-pošte info@cat-planet.si, kjer morajo biti navedeni podatki: številka naročila, ime in priimek kupca, naslov kupca.

Garancija in odgovornost

Veljajo zakonsko določene pravice do garancije.

Veterinarska medicinska dietna hrana se lahko uporablja le po priporočilu in pod rednim nadzorom veterinarja. Vašega hišnega ljubljenčka med hranjenjem redno (vsakih 6 mesecev) oziroma po navodilih veterinarja peljite na kontrolne preglede k veterinarju. V primeru poslabšanja zdravstvenega stanja vaše živali pa takoj poišÄite pomoč veterinarja. ACTT – Cat Planet ne prevzema nikakršne odgovornosti za posledice neprimerne ali nepravilne uporabe medicinske dietne hrane.

Spori

Vse morebitne spore, ki bi nastali z uporabo spletne trgovine http://www.cat-planet.si med kupcem in ACTT, G.m.b.H, bosta stranki poizkušali reševati sporazumno.
V kolikor to ne bo mogoče, je pristojno Okrožno sodišÄe v Mariboru.

Podatki o Upravitelju spletne trgovine

Naziv: ACTT, Handelsges.m.b.H
Naslov: Oberleitringer Strasse 39, A-8430 LEITRING, Österreich
Spletna stran: http://www.cat-planet.si
E-pošta: info@cat-planet.si
Identifikacijska številka za DDV: AUT 25772205
Transakcijski račun Kärntner Sparkasse AG: AT36 2070 6045 0019 0873
BIC: KSPKAT2KXXX


Datum zadnjega pregleda in urejanja splošnih pogojev poslovaja: 01. december 2016
ACTT GmbH5% popust Brezplačna dostava 39€ PayPal Kreditne kartice